Munkaerő közvetítés

Munkaerő közvetítés

Számos munkaerő közvetítéssel foglalkozó cég van a magyarországi piacon, akik vállalják, hogy megtalálják a megfelelő szakembereket a cégek számára.

Mit is jelent a munkaerő közvetítés?

A munkaerő közvetítés során a közvetítő cégek különböző csatornákat használva felkutatják a megfelelő jelöltet megbízójuk számára.

Általában sikerdíjas konstrukcióban vállalják a munkaerő közvetítő cégek a közvetítést, mely a leendő munkavállaló bruttó bérének egy bizonyos százalékát teszi ki.

A munkaerő közvetítés egy komplex folyamat, mely során több csatornára is szükség lehet, hogy megtalálja a közvetítő a megfelelő jelöltet. Pozíciónként eltérő lehet, mely csatornát érdemes alkalmazni. Más csatornák szükségesek egy vezető pozíció betöltésénél, mások egy fizikai munkaerő felkutatásánál.

Milyen csatornái vannak a munkaerő közvetítésnek és a jelöltek felkutatásának?

Klasszikus csatorna a munkaerő közvetítésben, a jelöltek felkutatásában a hirdetés. Ennek számtalan formája lehet, az írott sajtóban való megjelenéstől az online oldalakig, de hirdethetünk rádióban, vagy más egyéb online és nyomtatott platformokon.

Másrészről, adatbázis szűrést is alkalmaz a munkaerő közvetítő, mely lehet saját vagy bérelt adatbázis, esetleg havidíjas konstrukcióban elérhető.

A megfelelő csatorna kiválasztása több körülménytől is függ. Egyrészt, ahogy említettem, függ magától a pozíciótól. Ha egy pozíció esetében a hirdetés a legmegfelelőbb, arra is hangsúlyt kell fektetni, hogy az adott célcsoport mely platformokon van jelen. Gazdasági magazinokat olvas, vagy inkább az ingyenes hirdetési újságot? Speciális online hirdetési felületen keresgél, esetleg regisztrált felhasználója is a platfomrnak, vagy csak nézegeti a legtöbb álláshirdetést kínáló felületeket?

Hogyan lehet költséghatékony a munkaerő közvetítés?

A munkaerő közvetítés nem olcsó formája a munkaerő megtalálásának, főleg akkor, ha a munkaerő kölcsönző cég mellett hr munkatársat is alkalmaz egy vállalkozás.

A NKHR Solutions olyan megoldást kínál, amivel cége ezeket a költségeket csökkentheti. A hr adminisztrációs feladatok mellett a hirdetések, adatbázisok kezelése, munkajogi tanácsadás, toborzás egy helyen elérhető az NKHR Solutions-nél. Költséghatékonyság, komplexitás, eredményesség. Ezt kínálja az NKHR Solutions.

Nagy Krisztina

 

Készséggel állok rendelkezésére elérhetőségeimen, ha Önnek is szüksége van hr támogatóra:

Tel: +36 70 374 8775

E-mail: nagy.krisztina@nkhr.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük